Info


Document ongevallenaangifte


Privacyverklaring JDI Dilsen


Visie JDI DilsenLidgeld:

€90/jaar voor een les van 1u00

€115/jaar voor een les van 1u15

€135/jaar voor een les van 1u30


Uitzondering:

De lessen Volwassenen C kosten €115/jaar


Belangrijke data om te noteren:

Optreden 2024: za en zo 1-2 juni

Oefenmomenten optreden:

wo + do 10-11 april

wo + do + vr 29-31 mei

Afspraken in onze dansclub


Danskleding:

Je draagt comfortabele, losse kleding zodat je geen hinder ondervindt om bewegingen uit te voeren. Aangezien je door het dansen ook zal zweten, is materiaal van katoen het best. Je mag dansen op blote voeten, sokken of dansschoenen.


Eten en drinken:

Voorzie voldoende water om tussendoor je dorst te lessen. Ook al heb je geen dorst, door het zweten verliest je lichaam vocht en is af en toe een slokje water drinken zeker aangeraden. Er wordt tijdens de lessen niet gegeten (ook geen kauwgum).


Stiptheid:

We verwachten dat je op tijd in de les bent. Het is storend voor de lesgeefster maar ook voor de andere dansers indien je te laat binnenkomt. Uit respect ben je op tijd in de les.

Het kan best dat je een keer afwezig bent (je bent ziek, je hebt de late dienst, je hebt een examen,...). Maar wij hopen dat je wekelijks in de les aanwezig bent omdat het anders moeilijk wordt voor de lesgeefster en andere dansers om een choreografie af te werken. Ben je toch een keer afwezig? Verwittig dan even je lesgeefster!


Attitude:

Wanneer de lesgeefster uitleg geeft, luister je aandachtig. Er mag best gelachen en gebabbeld worden maar je komt naar de les om te dansen, toch? Na de les is er tijd genoeg om even bij te praten!

Organisatie


Onze dansclub biedt jazzdans aan vanaf de tweede kleuterklas. De lessen worden gegeven in 18 leeftijds- en niveaugroepen.


  • Kleuterdans (2de en 3de kleuterklas): hierin ligt het accent op bewegingsexpressie
  • Predans (1ste en 2de leerjaar): hierin ligt het accent op bewegingsexpressie in combinatie met een eerste kennismaking met jazzdans
  • Jeugd 1 t.e.m. Jazz A (vanaf het 3de leerjaar): eenvoudige jazzdanselementen worden verder uitgebreid met moeilijkere technieken
  • Volwassenen A, B en C: jazzdansaanbod voor volwassenen in 3 niveaus
  • Jeugd Plus: vanaf het 1ste middelbaar kunnen dansers kiezen voor een extra les jazz per week
  • Hiphop 1 en 2: dansers vanaf het 4de leerjaar kunnen proeven van funky hiphop-moves
  • Preselectie: geselecteerde jeugddansers trainen in deze les anderhalf uur extra bovenop hun basisles
  • Selectie: geselecteerde jeugddansers dansen 2 maal anderhalf uur per week 
  • Kerngroep: geselecteerde dansers (zowel jeugd als volwassenen) dansen 2 maal anderhalf uur per week Jaarlijks wordt de groepsindeling herschikt in samenspraak met de lesgevers en het bestuur. In principe schuiven de jongste dansers door naar één groep hoger en hierbij richten we ons hoofdzakelijk op de leeftijd. Vermits we gebonden zijn aan een beperkt aantal jeugdgroepen
en lesgevers kunnen verschillende leeftijden gemengd worden, rekening houdend met het niveau van de dansers. Voor de meeste groepen hanteren we een minimum aantal van 10 dansers en een maximum van 20. Enkel bij kleuterdans kan hierop een uitzondering gemaakt worden.


Als toeschouwer kan je elk jaar kennismaken met onze dansclub. Het ene jaar een opendeurdag, waarin je het resultaat ziet van onze wekelijkse lessen. Het andere jaar een voorstellingsweekend, waarin je geniet van het boeiende, het afwisselende, het hedendaagse, het verrassende van jazzdans in de vorm van een totaalspektakel. Rode draad in onze dansclub is de dansscholing. Hierbij gaat veel aandacht uit naar het leerproces in onze lessen en naar de kwaliteit en de uitvoering van de beweging; niet alleen wat maar ook hoe je een beweging uitvoert is belangrijk. Dat in combinatie met dansbeleving maakt van jazzdans een sportieve, expressieve hobby, ja zelfs passie. Voor iedereen met een passie voor dans of met beginnende danskriebels bieden wij een uitgebreid lesaanbod.