Info

dag

uur

groep

lesgeefster

locatie

dinsdag

19u30-20u45

volw A

Rita

danszaal

dinsdag

20u45-22u00

volw B

Rita

danszaal

woensdag

16u00-17u00

kleuterdans

Kizzy

turnzaal

woensdag

18u30-20u00

jeugd plus

Céline

turnzaal

donderdag

20u30-22u00

workshop


turnzaal

vrijdag

18u30-20u00

jeugd 6

Gwenn

danszaal

vrijdag

19u00-20u30

selectie


turnzaal

vrijdag

20u30-22u00

kerngroep


turnzaal

zaterdag

09u00-10u30

kerngroep

Lara

turnzaal

zaterdag

10u30-12u00

selectie

Lara

turnzaal

zaterdag

12u00-13u30

jeugd 4

Laura

turnzaal

zaterdag

13u30-15u00

préselectie

Laura

turnzaal

zaterdag

11u00-12u00

prédans 2

Kim

danszaal

zaterdag

12u00-13u15

jeugd 3

Kim

danszaal

zaterdag

13u15-14u15

prédans 1

Stefanie

danszaal

zaterdag

09u00-10u00

jeugd 1

Ingrid

danszaal

zaterdag

10u00-11u00

jeugd 2

Ingrid

danszaal

zondag

10u00-11u00

hiphop 1

Amber

danszaal

zondag

11u00-12u00

hiphop 2

Amber

danszaal

zondag

09u00-10u30

Jeugd 5

Gweneth

turnzaal

Clubafspraken


Danskleding:

Je draagt comfortabele, losse kleding zodat je geen hinder ondervindt om bewegingen uit te voeren. Aangezien je door het dansen ook zal zweten, is materiaal van katoen het best. Je mag dansen op blote voeten, sokken of dansschoenen.


Eten en drinken:

Voorzie voldoende water om tussendoor je dorst te lessen. Ook al heb je geen dorst, door het zweten verliest je lichaam vocht en is af en toe een slokje water drinken zeker aangeraden. Er wordt tijdens de lessen niet gegeten (ook geen kauwgum).


Stiptheid:

We verwachten dat je op tijd in de les bent. Het is storend voor de lesgeefster maar ook voor de andere dansers indien je te laat binnenkomt. Uit respect ben je op tijd in de les.

Het kan best dat je een keer afwezig bent (je bent ziek, je hebt de late dienst, je hebt een examen,...). Maar wij hopen dat je wekelijks in de les aanwezig bent omdat het anders moeilijk wordt voor de lesgeefster en andere dansers om een choreografie af te werken. Ben je toch een keer afwezig? Verwittig dan even je lesgeefster!


Attitude:

Wanneer de lesgeefster uitleg geeft, luister je aandachtig. Er mag best gelachen en gebabbeld worden maar je komt naar de les om te dansen, toch? Na de les is er tijd genoeg om even bij te praten!

Organisatie


Onze club biedt jazzdans aan vanaf de tweede kleuterklas. De lessen worden gegeven in 17 leeftijds- en niveaugroepen.


  • kleuterdans (2de en 3de kleuterklas): hierin ligt het accent op bewegingsexpressie
  • predans 1 en 2 (1ste en 2de leerjaar): hierin ligt het accent op bewegingsexpressie in combinatie met een eerste kennismaking met jazzdans
  • jeugd 1 t.e.m. jeugd 6 (vanaf het 4de leerjaar): eenvoudige jazzdanselementen worden verder uitgebreid met moeilijkere technieken
  • volwassenen A en B: jazzdansaanbod voor volwassenen in 2 niveaus
  • jeugd plus: vanaf jeugd 4 kan er gekozen worden voor een extra lesuur jazzdans
  • hiphop: dansers vanaf jeugd 2 kunnen proeven van funky hiphop-moves
  • préselectie: geselecteerde jeugddansers uit jeugd 4, 5 en 6 trainen in deze les wekelijks anderhalf uur extra
  • selectie: geselecteerde jeugddansers dansen anderhalf uur extra per week bovenop hun basisles
  • kerngroep: geselecteerde dansers (zowel jeugd als volwassenen) dansen 2 maal anderhalf uur per week in deze selectiegroep


Jaarlijks wordt de groepsindeling herschikt. In principe schuiven de jongste dansers één groep hoger en hierbij richten we ons hoofdzakelijk op de leeftijd. Bij iets oudere dansers zijn we meer gebonden aan het beperkt aantal jeugdgroepen èn lesgeefsters. Daarom houden we in deze groepen meer rekening met het niveau van de dansers. Voor alle jazzdansgroepen hanteren we een minimaal aantal van 10 dansers en een maximum van 20. De selectie van dansers gebeurt jaarlijks door de betrokken lesgeefsters en dit op basis van een aantal danskwaliteiten zoals leertempo, zin voor juiste uitvoering, dynamiek van de beweging, motivatie, …


Als toeschouwer kan je elk jaar kennismaken met onze clubwerking. Het ene jaar een opendeurdag, waarin je het resultaat ziet van onze wekelijkse lessen. Het andere jaar een voorstellingsweekend, waarin je geniet van het boeiende, het afwisselende, het hedendaagse, het verrassende van jazzdans in de vorm van een totaalspektakel. Rode draad in onze club is de dansscholing. Hierbij gaat veel aandacht uit naar het leerproces in onze lessen en naar de kwaliteit en de uitvoering van de beweging; niet alleen wat maar ook hoe je een beweging uitvoert is belangrijk. Dat in combinatie met dansbeleving maakt van jazzdans een sportieve, expressieve hobby, ja zelfs passie. Voor iedereen met een passie voor dans of met beginnende danskriebels bieden wij een uitgebreid lesaanbod.

Jazzdans 'Just Do It ' Dilsen

justdoit_dilsen

Copyright @ Just Do It Dilsen 2016. All rights reserved.

Webdesign by anfra

Met de steun van stadsbestuur Dilsen-Stokkem en de provincie Limburg.